Beren in China

BEREN redden in CHINA

Op boerderijen door heel China worden al meer dan 25 jaar (vanaf ongeveer 1989) Aziatische zwarte beren gevangen gehouden. Daarvoór werden de beren doodgeschoten en de gal uit het lichaam genomen. Maar men ontdekte dat het economischer was om de beren te vangen en levend op te sluiten, zodat men elke dag gal kon aftappen. De dieren zitten in te kleine metalen kooien, niet groter dan de beer zelf. Op dit moment is het officiële overheidscijfer van gevangen gehouden beren in China rond de 7000.
 
Ze zijn beter bekend onder de naam ‘maanberen’ (één van de acht soorten beren ter wereld), zo genoemd om hun prachtige sikkelvormige geel/gouden markering op hun borst. Deze Aziatische zwarte beren worden dagelijks gemolken voor gal door middel van het diep inbrengen van roestige metalen katheters in de galblaas en/of via permanent open geïnfecteerde gaten in de maag van waaruit het gal “druppelt”, de zogeheten “free dripping” methode. De beren leiden een leven van marteling voordat zij uiteindelijk een tergend langzame dood sterven als gevolg van chronische infecties.

 

Nadat Jill Robinson MBE, oprichtster en CEO van de stichting Animals Asia Foundation, in 1993 deze verschrikkelijke praktijken op Chinese beerboerderijen ontdekte, begon zij met niet aflatende ijver en gedrevenheid met het opbouwen van relaties  met de nationale overheid en met het onderhandelen met departementen, om zodoende te trachten een einde te maken aan deze wrede praktijken.

Voor de poorten van de hel – een helpende hand

Beren gekooid voor het leven. productie boerderijen voor hun gal. Beren die meer dan 25 jaar in kooien leven. De tragische realiteit van beren boerderijen is het duidelijkst zichtbaar in de schokkende fysieke conditie van de beren – van Andrew, Freedom, Belton en Frodo, met ontbrekende ledematen als gevolg van berenklemmen in het wild, tot Crystal en Gail waarvan de tanden zijn afgezaagd en nagels van klauwen barbaars voorgoed afgehakt met als reden dat gal melken dan gemakkelijker is.

Verwondingen, als gevolg van de tralies van te kleine kooien, over de gehele lengte van hun toch al door pijn geteisterde lijven. Hoofdwonden, die duiden op hun mentale trauma, die zij jarenlang hebben moeten doorstaan, waarbij zij keer op keer hun hoofden tegen tralies slaan in panische pogingen om hun verstandige geest te blijven stimuleren.

 

©2019 - Stichting Save The Moonbears
Hosting & webdesign by Multimedia Solutions