Redding Halong Bay beren, hoe kunt u helpen.
(veterinaire zorg, operaties en revalidatie)

 
Dierenarts Joost Philippa van Animals Asia: Veel van de geredde beren zijn ziek, en hebben veel klachten door de vaak jarenlange gevangenschap voor het aftappen van hun gal. Gebitsproblemen, staar (tot blindheid toe), hartaandoeningen, artritis, aandoeningen aan lever en uiteraard aan de galblaas en ondervoeding zijn slechts enkele van de vele lichamelijke aandoeningen die wij kunnen verwachten. Zodra de fysieke symptomen zijn behandeld krijgen we ook te maken met de psychische trauma’s, veroorzaakt door de gevangenschap en het regelmatig aftappen van hun gal. De beren moeten gaan leren hun menselijke verzorgers te vertrouwen. Dit is eén van de psychische problemen die ze moeten overwinnen.

Hoe u kunt helpen? Met een donatie helpt u onze collega’s van Animals Asia om de beren te kunnen voorzien van medische zorg en medicijnen!
 
Nog 36 beren op 17 locaties te redden in twee maanden.
 
Directeur van Animals Asia Vietnam Tuan Bendixsen:: Logistiek is dit een zeer zware taak voor Animals Asia’s reddingsteams. De druk op het team, dat zich nu al weer aan het voorbereiden is op de volgende redding, is erg groot. Omdat we maar 2 maanden de tijd hebben zullen we proberen om meerdere reddingen in één week te doen, om de beren zo snel mogelijk weg te halen uit hun ellendige positie. Tijdens elke redding zal het team ook meerdere boerderijen gaan bezoeken. Dat betekent dat een redding meerdere dagen kan duren. Het is moeilijk te plannen hoeveel locaties we op eén dag kunnen gaan bezoeken.

Beren in Vietnam

Op galbeerboerderijen in Vietnam zitten nog ongeveer 1.200 galberen levenslang in kleine kooitjes opgesloten. De dieren lijden levenslang pijn.
Animals Asia doet er alles aan om deze beren vrij te krijgen.

Lees meer

Beren in China

Op galbeerboerderijen in China zitten duizenden beren levenslang in kleine kooitjes opgesloten, zodat hun gal kan worden afgetapt t.b.v. de traditionele geneeskunde, voor bijvoorbeeld hoofdpijn, kater, impotentie etc. Ook hier probeert Animals Asia beren te bevrijden.

Lees meer

Beren in Thailand


WFFT runt op dit moment een volledig volgens internationale standaard uitgerust hospitaal voor wilde dieren, een groot opvangcentrum voor beren, apen, katachtigen etc.

Lees meer

©2019 - Stichting Save The Moonbears
Hosting & webdesign by Multimedia Solutions